Over de Hondsrug Forest Run 2023

-> Ga jij op de 1ste zondag van november 2024 genieten van de Drentse Emmerdennen? We slaan nu een jaartje over, maar we hopen jullie in 2024 weer aan de start te zien! <-

De kleuren en de geuren in het bos zijn in november écht geweldig, voor elke wandelaar en hardloper een feest om door de Drentse Emmerdennen te lopen!
De Hondsrug Forest Run staat garant voor een geweldige wandel- en hardloopbeleving. Lopen langs natuurlijke bosriviertjes en over smalle bospaden op weg naar het Haantjeduin.

Het Haantjeduin is met zijn 26,5 m boven NAP de hoogste heuvel van de Hondsrug en daarmee ook van Drenthe. Naast de Hondsrug Forest Run organiseert MM4 Events ook de 4 Mijl van Emmen, de Hondsrug Marathon en de Ladies Night Run Emmen.

Hardlopen & wandelen

De Hondsrug Forest Run is een evenement die je als liefhebber niet mag missen! Deelnemers wandelen of hardlopen 5,10 of 21,1 kilometer door de Emmerdennen. Na je prestatie kun je verblijven in het hardloopdorp. Hier kun je nog even lekker napraten, je laten masseren en genieten van een heerlijke warme hap. Kortom een dag van sport, ontmoeten en beleven!

 

Snel (hard)lopen

De Hondsrug Forest Run heeft een snel parcours en is een lichte trailrun. In de Emmerdennen worden zandverstuivingen afgewisseld met bos en zacht glooiend heideveld met bosriviertjes en vennetjes. Tijdens de prestatieloop maken wij gebruik van Chronotrack. Chronotrack is een exclusief merk op het gebied van tijdregistratie, dat sinds jaar en dag gebruikt wordt bij onder andere de marathon van Parijs en New York. Deelnemers lopen met waterbestendige en lichtgewicht startnummers voorzien van de Chronotrack chip.

Ready for a different Run?
Jouw uitslag