Over de Hondsrug Forest Run

Ga jij op de eerste zondag van november genieten van de Drentse natuur? De Hondsrug Forest Run staat garant voor een geweldige wandel en hardloopbeleving. Lopen langs natuurlijke bosrivieren en over smalle bospaden op weg naar het Haantjeduin.

Het Haantjeduin is met zijn 26,5 m boven NAP de hoogste heuvel van de Hondsrug en daarmee ook van Drenthe. Naast de Hondsrug Forest Run organiseert stichting MM4 ook de 4 Mijl van Emmen.

Hardlopen 5 km en 10 km

De Hondsrug Forest Run is een evenement die je als hardloper niet mag missen. Deelnemers lopen 5 of 10 km door de bossen van Emmen. Na je prestatie kun je verblijven in het hardloopdorp. In het hardloopdorp zijn diverse informatiestands en eettentjes waar je kan genieten van een Drentse hap. Kortom een dag van sport, ontmoeten en beleven.

Wandelen 5 km

Het evenement is Drenthe proeven en beleven. Elke deelnemer krijgt een persoonlijke voucher op naam. Aan de voucher zitten enkele afscheurstroken die je kan inleveren tegen Drentse lekkernijen, koffie en/of thee. Het wandel parcours is gelijk aan het hardloop parcours.

Canicross 10 KM

Canicross is hardlopen met de hond. De hond draagt een speciaal tuig en de geleider een heupgordel met daartussen een elastische lijn van maximaal 2 meter die als schokdemper fungeert. Bij Canicross wedstrijden van de Hondsrug Forest Run dient de hond minimaal een jaar oud te zijn. Het belooft een geweldig spektakel te worden met 100 deelnemers uit het hele land. De wedstrijden beginnen zondag 3 november om 15.00 uur.

Snel hardlopen

De Hondsrug Forest Run heeft een snel parcours en is een zeer lichte trailrun. In de Emmerdennen worden zandverstuivingen afgewisseld met bos en zacht glooiend heideveld met bosrivier en vennetjes. Tijdens de prestatieloop maken wij gebruik van Chronotrack. Chronotrack is een exclusief merk op het gebied van tijdregistratie, dat sinds jaar en dag gebruikt wordt bij de marathon van Parijs en New York. Deelnemers lopen met waterbestendige en lichtgewicht startnummers voorzien van chip.

Ready for a different Run?
INSCHRIJVEN